Yazım Kuralları


Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi Makale Yazım Kuralları, aşağıdaki bağlantıdan indirebileceğiniz makale şablonunda yer almaktadır. Makalelerin şablon üzerinde yazılarak/düzenlenerek DergiPark'a MS Word Formatında (.doc veya .docx) ve makalenin dosya ismi dahil hiçbir yerinde yazar adı belirtilmeden yüklenmesi gerekmektedir. Yazarla ilgili bilgiler başlık sayfası olarak ayrıca yüklenmelidir.


Makale şablonuna ulaşmak için tıklayınız.

Başlık sayfası şablonuna ulaşmak için tıklayınız.


ATIF ve KAYNAKLAR
Atıflar: Metin içinde, APA 7 formatında olmalıdır. Detaylı bilgi için APA'nın orijinal sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://apastyle.apa.org/
Kaynaklar: Makalenin sonunda, APA 7 formatında, alfabetik sırada verilmeli, harfler 12 punto olmalı, satır aralığı 1 olmalıdır.
Dipnot: Metin içerisinde parantez içinde numara verilerek yazılmalı, makalenin sonunda dipnot olarak verilmelidir.


İmla ve Yazım Kuralları: Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Dil Kurumu’nun öngördüğü yazım kurallara uygun olmalıdır.
Sayfa Sayısı: Gönderilen yazılar kaynakça ve ekler dahil 20 sayfayı aşmamalıdır.
Araştırma Desteği: Araştırma herhangi bir kurum tarafından destek görmüş ise, makalenin sonunda belirtilmelidir.
Lisansüstü Tez Makaleleri: Makale Yüksek Lisans veya Sanatta Yeterlik tezinden veya bu tezlerden alıntı yapılarak hazırlanmış ise makalede dipnot olarak belirtilmelidir.
Şekil ve tablolar: Başka bir kaynak veya internetten alınan fotoğraf, şekil veya tablolar için yayıncısından/ilgili yazardan izin yazısı alınmalı ve makaleye eklenmeli, ayrıca parantez içinde, nereden alındıkları yazılmalıdır.


Benzerlik Raporu: Dergiye gönderilen makalelerin benzerlik raporları intihal.net üzerinden alınmalı ve sisteme yüklenmelidir. Benzerlik oranı %20'yi aşmamalıdır.

Son Güncelleme Zamanı: 27.02.2024 16:17:50