Hakkında

Art-ekin Sanat Tasarım Dergisi sanat, tasarım ve iletişim alanları başta olmak üzere disiplinler arası çalışmaları bir araya getiren ulusal hakemli bir dergidir. Art-ekin Dergisi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından yılda iki kez olmak üzere (Haziran ve Aralık) yayınlanmaktadır. Makalelerin Art-ekin Dergisinde yayımlanabilmesi için daha önce başka yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere kabul edilmemiş olması gerekir. Daha önce bilimsel bir toplantıda sunulmuş bildiriler ve lisansüstü çalışmalardan üretilmiş makaleler, bu durum açıkça belirtilmek şartıyla kabul edilebilir. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizcedir.
Art-ekin Dergisine yayımlanmak üzere gönderilen yazılar, Yayın Kurulu tarafından yapılan bir ön değerlendirmeden geçtikten sonra, konunun uzmanı iki hakem tarafından (kör hakem usulü) değerlendirilir ve iki hakemden olumlu rapor gelmesi halinde yayımlanır. Bir olumlu bir olumsuz rapor gelmesi halinde üçüncü bir hakeme nihai karar vermesi için gönderilir. Yayın ilkeleri ve yazım kurallarına uymayan makale önerileri değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvuru sırasında tüm makaleler için yazarların iThenticate ya da Turnitin programlarında taranarak alınmış intihal raporlarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Referanslar hariç %15’in üzerinde benzerlik oranı çıkan makaleler değerlendirme aşamasına geçmeden doğrudan reddedilir. Dergimiz hiçbir ad altında yazar veya kurumundan ücret almamaktadır.