BibTex RIS Kaynak Göster

Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru

Yıl 2005, Cilt: 1 Sayı: 1 - Cilt: 1 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Bu makalede, Model tabanlı Yapay Sinir Ağı(MYSA) kullanarak sayısal görüntülerde kenar çıkarma problemine etkili bir çözüm önerisi getirilir. Bu çalışmanın amacı, kenar çıkarma problemi gibi lineer olmayan problemleri öğretmek için MYSA’nın adaptasyon yeteneğini kullanmanın yararlarını sınamaktır. Kullanılan MYSA sayesinde gri seviyeli görüntüler gri seviyeli görüntüler iki seviyeli kenar görüntülerine dönüştürülür. Elde edilen kenar sonuçları popüler kenar çıkarıcı olarak bilinen Canny[1] algoritmasının kenar sonuçları ile karşılaştırılır.

Yıl 2005, Cilt: 1 Sayı: 1 - Cilt: 1 Sayı: 1, - , 24.06.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37GF79HR
Bölüm Makaleler(Araştırma)
Yazarlar

F. Talu

Y. Tatar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 24 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 1 Sayı: 1 - Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Talu, F., & Tatar, Y. (2016). Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, 1(1).
AMA Talu F, Tatar Y. Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru. TBV-BBMD. Haziran 2016;1(1).
Chicago Talu, F., ve Y. Tatar. “Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş Bir Kenar Çıkarma Motoru”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi 1, sy. 1 (Haziran 2016).
EndNote Talu F, Tatar Y (01 Haziran 2016) Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 1 1
IEEE F. Talu ve Y. Tatar, “Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru”, TBV-BBMD, c. 1, sy. 1, 2016.
ISNAD Talu, F. - Tatar, Y. “Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş Bir Kenar Çıkarma Motoru”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi 1/1 (Haziran 2016).
JAMA Talu F, Tatar Y. Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru. TBV-BBMD. 2016;1.
MLA Talu, F. ve Y. Tatar. “Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş Bir Kenar Çıkarma Motoru”. Türkiye Bilişim Vakfı Bilgisayar Bilimleri Ve Mühendisliği Dergisi, c. 1, sy. 1, 2016.
Vancouver Talu F, Tatar Y. Model Tabanlı Yapay Sinir Ağı Kullanarak Geliştirilmiş bir Kenar Çıkarma Motoru. TBV-BBMD. 2016;1(1).

https://i.creativecommons.org/l/by-nc/4.0Makale Kabulü

 

Çevrimiçi makale yüklemesi yapmak için kullanıcı kayıt/girişini kullanınız.

Dergiye gönderilen makalelerin kabul süreci şu aşamalardan oluşmaktadır:

1.       Gönderilen her makale ilk aşamada en az iki hakeme gönderilmektedir.

2.       Hakem ataması, dergi editörleri tarafından yapılmaktadır. Derginin hakem havuzunda yaklaşık 200 hakem bulunmaktadır ve bu hakemler ilgi alanlarına göre sınıflandırılmıştır. Her hakeme ilgilendiği konuda makale gönderilmektedir. Hakem seçimi menfaat çatışmasına neden olmayacak biçimde yapılmaktadır.

3.       Hakemlere gönderilen makalelerde yazar adları kapatılmaktadır.

4.       Hakemlere bir makalenin nasıl değerlendirileceği açıklanmaktadır ve aşağıda görülen değerlendirme formunu doldurmaları istenmektedir.

5.       İki hakemin olumlu görüş bildirdiği makaleler editörler tarafından benzerlik incelemesinden geçirilir. Makalelerdeki benzerliğin %25’ten küçük olması beklenir.

6.       Tüm aşamaları geçmiş olan bir bildiri dil ve sunuş açısından editör tarafından incelenir ve gerekli düzeltme ve iyileştirmeler yapılır. Gerekirse yazarlara durum bildirilir.

 88x31.png   Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.