BibTex RIS Cite

Elektronik Kitaplar ve Sanat Eğitimi Derslerinde E-Kitap Kullanımına Yönelik Bir Öneri

Year 2016, Volume: 9 Issue: 19, 0 - 0, 01.12.2016

Abstract

Özet

15. yüzyılda Gutenberg’in matbaayı icadından sonra kitap nesnesinin karşı karşıya olduğu en önemli değişim elektronik kitap uygulamalarının  ortaya çıkmasıdır. Birçok alan ve disiplinde kullanılan e-kitapların eğitim sisteminde de kullanılması kaçınılmazdır. Bu çalışmanın konusu, güzel sanatlar liselerinde okutulmakta olan, temel sanat eğitimi dersi için bir elektronik kitap önerisidir. Yapılan bu araştırmada basılı ve elektronik kitapların tanımı yapılarak elektronik kitabın tarihsel süreç içerisindeki gelişiminden söz edilmiştir. Günümüzde kullanılan elektronik kitap teknolojileri hakkında bilgi verilmiş, basılı ve elektronik kitapların avantaj ve dezavantajlarına değinilmiştir. Elektronik kitabın eğitim alanına olabilecek katkıları tartışılmış, Fatih Projesi ve benzer mevcut yatırımlar ile birlikte Türk eğitim sistemine ne gibi katkıları olabileceği üzerinde durulmuştur. Bu çalışmanın sonucunda edinilen bilgiler doğrultusunda güzel sanatlar liselerinde okutulan temel sanat eğitimi dersi için bir elektronik kitap önerisi sunulmuştur.

Year 2016, Volume: 9 Issue: 19, 0 - 0, 01.12.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Akdeniz Sanat Dergisi
Authors

Bilge Yüksel Kirişcan This is me

Aydın Zor

Publication Date December 1, 2016
Submission Date October 10, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 9 Issue: 19

Cite

APA Yüksel Kirişcan, B., & Zor, A. (2016). Elektronik Kitaplar ve Sanat Eğitimi Derslerinde E-Kitap Kullanımına Yönelik Bir Öneri. Akdeniz Sanat, 9(19).

For the issue of Jaunary 2020, last date of submission is November 1. To this date, you can submit your papers via Dergipark.